☏ 011/4051-555; 064/4101-100 🕑 09-18h.

🛴 Redovan godišnji servis klima uređaja po ceni od 1.500 din. sa dopunom freona...

Klima servis

servis klimax4

Redovan servis klima uređaja

po ceni od 1.500 din. sa dopunom freona

 064/4101-100

Redovan servis Klima uređaja:

 • 12.000 Btu/h - 1.500 din.

 • 18.000 Btu/h - 2.500 din. 

 • 24.000 Btu/h - 2.900 din.

Redovan servis klima uređaja podrazumeva:

- Čišćenje i bakteriološku dezinfekciju unutrašnje jedinice (isparivača) klima uređaja, dopunu rashladne tečnosti...

- Na unutrašnjoj jedinici:

 • skidanje poklopca unutrašnje jedinice i njegovo pranje (po potrebi)
 • pranje filtera/mrežica i dezinfikovanje antibakteriološkim sredstvom
 • pranje/odmašćivanje isparivača dezinfekcionim sredstvom za skidanje nečistoća
 • ispiranje kanala dezinfekcionim sredstvom (po potrebi)
 • kontrola temperature izduvavanja
 • čišćenje kondenz creva kako se nebi skupljale bakterije i plesan u njemu (po potrebi)

- Na spoljašnjoj jedinici:

 • produvavanje kondenzatora (saće sa zadnje strane) i čišćenje dezinfekcionim sredstvom, kako bi se izbeglo preopterećenje kompresora (ukoliko ima naslaga prašine, tj. po potrebi)
 • vizuelna provera nosača spoljašnje jedinice
 • provera pritiska u sistemu i dopuna freona do 100 gr. (dopuna freona preko 100 gr., posebno se naplaćuje u zavisnosti od vrste i tipa rashladnog gasa.)

Po potrebi se vrši sledeće (ne ulazi u cenu redovnog servisa):

1. rastavilja se unutrašnja jedinica da bi se došlo do ventilatora (turbine) i njegovo čišćenje pod pritiskom (po ceni od 3.200 do 4.900 din.)
2. zamena baterije daljinskog upravljača i podešavanje tajmera
3. merenje napona kompresora
4. Dezinfekcija isparivača i turbine vrelom parom 150°C, pod pritiskom 4,5 bara. (2.800 din.)

5. Zamena kondenzatora

Kada vršiti redovan servis klime?

Kako se klima uređaji – split sistemi najviše koriste za hlađenje u toku letnjeg perioda, servis se radi uglavnom radi jednom godišnje, pred početak letnje sezone. Tada se produžava i garancija na uređaj (ili kompresor), u uslovima garancije piše da li je neophodan ovlašćeni servis i koji.

Ako se klima uređaj koristi u poslovnim prostorijama, prodavnicama, zadimljenim prostorijama servis treba uraditi više puta godišnje i tako sprečiti kvar uređaja.

Ovlašćeni servis Klima uređaja

LG  MIDEA  SAMSUNG  FUJITSU  DAIKIN 

MITSUBISHI  TOSHIBA  VIVAX  VOX  BEKO 

GORENJE  FROZZINI  GALANZ  GREE

Redovno održavanje klima uređaja

Klima uređaji koji se sastoje se iz dve jedinice: spoljašnje i unutrašnje i sistema (cevi i električne instalacije) za povezivanje kroz koje prolazi rashladni fluid - freon. Sistemi sa dve jedinice se najčešće sreću, ali postoje i sistemi sa više unutrašnjih jedinica (mono, multi split).

Split sistem je zatvoren sistem u kome se unutrašnji vazduh hladi ili zagreva i na neki način reciklira prolazeći kroz specijalne filtere ili mrežice koji odstranjuju prašinu, polen, dim, vazduh se prečišćava...

Kako se vrši veliki servis Klima uređaja...

Servisiranje klima uređaja vrši se tako što se u potpunosti sa zida demontira unutrašnja jedinica i odnese se u servis na pranje, dezinfekciju i odmašćivanje, po potrebi se zamene rezervni delovi, potrošni materijal (filteri, kondenz crevo i sl.) Pranje unutrašnje jedinice može se vršiti i na licu mesta ukoliko za to postoje uslovi. Ova vrsta generalnog servisa podrazumeva se samo u slučaju da je unutrašnja jedinica klima uređaja vrlo zaprljana što može biti posledica neredovnog ili neadekvatnog održavanja. Dakle, nakon demontiranja klima uređaja potrebno je skinuti isparivač (saće) kako bi se omogućio pristup turbini (ventilatoru), u većini slučajeva je potrebno skinuti turbinu i na nju naneti sredstvo za odmašćivanje te je nakon 5-10min. oprati toplom vodom, takođe čišćenje, odmašćivanje i dezinfekcija isparivača vrši se istim procesom. Nakon završetka servisiranja unutrašnje jedinice, prilikom ponovne montaže posebno se vodi računa na bakarnu instalaciju, te ukoliko su kolenderi na njoj popustili isti se skidaju i cevi se vare sa srebrom što je dugotrajno rešenje protiv ispuštanja, odnosno curenja rashladnog gasa (freona).

Čišćenje klima uređaja:

Glavni razlog lošeg kvaliteta vazduha i neprijatnog mirisa u prostorijama koje se klimatizuju je slabo ili ne retko nikakvo održavanje klima uredjaja. Da bi se održala ispravnost klima uredjaja i sprečio razvoj bakterija nephodno je izvršiti periodično čišćenje klima uredjaja koje ne podrazumeva samo pranje filtera u unutrašnjoj jedinici i koje treba da obavlja za to ovlašćeni sevis. Nemojte dozvoliti da Vaša klima postane izvor zaraze ili da vam se klima pokvari. Čićenje klima uredjaja je poželjno uraditi pred početak letnje sezone kako bi se obezbedio nesmetan rad uredjaja i čist vazduh.
Čišćenje klima uredjaja podrazumeva sledeće:

    -čišćenje filtera unutarašnje jedinice
    -odmašćivanje isparivača na unutrašnjoj jedinici
    -čišćenje ventilatora (turbine)
    -čišćenje odvoda za vodu (kondenza)
    -čišćenje plastičnih delova unutrašnje jedinice
    -kontrolu količine freona
    -kontrolu elektro-mehaničkih sklopova

Zbog toga što klima kroz sebe provlači sav vazduh iz prostorije u kojoj se nalazi posle nekog vremena dolazi do taloženja isparenja i prašine na turbini klime. Čišćenje turbine klima uređaja ne omogućava samo normalan rad klime pri hlađenju i grejanju već vas i oslobađa od opasnosti nagomilavanja opasnih gljivica i mikro-organizama koji mogu da utiču na zdravlje respiratornih organa.

Posle duge upotrebe zaprljane klime moguće je temeljnim i stručnim čišćenjem vratiti u prvobitno fabričko stanje, a samim tim omogućavate pouzdan rad Vašeg klima uređaja i čist i zdrav vazduh u prostoriji u kojoj boravite. Mi ćemo Vam to omogućiti velikim servisom klime koji podrazumeva sledeće:

    -skidanje unutrašnje jedinice klima uređaja
    -rastavljanje svih delova klime
    -temeljno prenje i dezinfikovanje svih pojedinačnih delova
    -ponovno sastavljanje i vraćanje temeljno očišćene jedinice na mesto

Provera i dopuna freona:

Nedovoljna količina freona u klima uređaju najpre se manifestuje slabim hladjenjem ili bukom koja dolazi iz spoljne jedinice zbog lošeg rada kompresora i može prouzrokovati ozbiljan kvar klima uređaja. Zbog toga je neophodno vršiti periodičnu proveru količine freona u klima uređaju i po potrebi dopunu freona. Provera se vrši uz pomoć posebnih manometara, a količina freona koji nedostaje može se dodati na osnovu radnog pritiska ili uz pomoć posebne menzure za freon. Takođe je neophodno izvršiti i proveru svih spojeva na bakarnim vodovima da kojim slučajem nije došlo do popuštanja spojeva i curenja freona.

Klima neće da greje?!

Klima neće da hladi?!

 

Copyright © 2021 KlimaCool. Sva prava zadržana. SiteBuild CANADA
Klima servis Beograd