Info: 065/60-60-655 | Email: info@klimafrigo.rs | 🕑 09-17 h

Klima servis Beograd


Servis klima uređaja Beograd

Vršimo servisiranje, popravku klima uređaja, punjenje klime freonom, zamenu rezervnih delova klima uređaja na području grada Beograda. Ono što nas izdvaja od ostalih je višegodišnje iskustvo iz oblasti klimatizacije i grejanja, brzi zlazak na teren, pedantnost i poštovanje zakazanih termina

Cena redovnog servisiranja klima uređaja:

  • Redovan servis klime 9 i 12.000 Btu – 2.500 din. 
  • Redovan servis klime 18.000 Btu – 3.000 din. 
  • Redovan servis klime 24.000 Btu – 4.000 din.

Redovan servis klima uređaja podrazumeva:

Na nutrašnjoj jedinici:

  • skidanje poklopca unutrašnje jedinice i njegovo pranje (po potrebi)
  • pranje elektrostatičkog filtera mrežice i dezinfikovanje antibakteriološkim sredstvom
  • pranje i odmašćivanje isparivača hemijskim sredstvom za skidanje nečistoća
  • ispiranje kanala dezinfekcionim sredstvom
  • kontrola temperature izduvavanja toplog ili hladnog vazduha iz klima uređaja

Na spoljašnjoj jedinici:

  • vizuelna provera nosača spoljašnje jedinice
  • provera pritiska u sistemu  (dopuna freona posebno se naplaćuje u zavisnosti od vrste i tipa rashladnog gasa.)

*U redovan servis nije uključeno: skidanje i pranje turbine (ventilatora), pranje i produvavanje kompresorom, pranje i čišćenje spoljne jedinice.

Mali servis Klima uređaja

Ukoliko postoji potreba, uz redovan godišnji servis klime obavljaju se i dodatni poslovi koji ne ulaze u cenu redovnog servisa:

1. Rastavilja se unutrašnja jedinica da bi se došlo do ventilatora (turbine) i vrši se njegovo čišćenje pod pritiskom u zavisnosti od kapaciteta klima uređaja.
2. zamena baterije daljinskog upravljača i podešavanje tajmera
3. merenje napona kompresora 

Možda Vas interesuje: Veliki servis Klima uredjaja

Dopuna freona na klima uredjaju

Nedovoljna količina freona u klima uređaju pre svega manifestuje se slabim hladjenjem ili pojačanom bukom koja dolazi iz spoljne jedinice zbog lošeg rada kompresora i može prouzrokovati ozbiljan kvar na klima uređaju. Zbog toga je neophodno vršiti periodičnu proveru količine freona u klima uređaju i po potrebi izvršiti dopunu freona. Provera se vrši uz pomoć posebnih manometara, a količina freona koji nedostaje može se dodati na osnovu radnog pritiska, specijalne vage ili uz pomoć posebne menzure za freon. Takođe je neophodno izvršiti i proveru svih spojeva na bakarnim vodovima da kojim slučajem nije došlo do popuštanja spojeva i curenja freona. Pretragu potencijalng curenja freona vršimo tako što posebnim instrumentima, kao što su detektor curenja freona sa zvučnim signalom ili specijalnom fluoroscentnom tečnošću koja se u određenoj količini pod pritiskom ubrizga u freonsku instalaciju, a zatim se UV lampom lokalizuje mesto curenja gasa. Nakon lociranja mesta curenja, pristupa se sanaciji, zavarivanjem ili zamenom dela instalacije, holendera, nastavka i sl.

Veliki servis Klime

Veliki servis, odnosno dubinsko pranje Klima uredjaja vrši se na licu mesta, pranjem pod visokim pritiskom turbine i isparivača, odnosno unutrašnjosti uređaja. Samom procedurom 100% se otklanjaju svi neprijatni mirisi prouzrokovani bakterijama, gljivicama i buđi, takođe otklanja se svaka vrsta nečistoće. Prosečno vreme da se obavi kompletna procedura velikog servisa je oko 30 minuta. Opširnije»»

Kada treba vršiti redovan servis klime?

Kako se klima uređaji najviše koriste za hlađenje u toku letnjeg perioda, redovan servis klime  vršmo  jednom ili dva puta godišnje, pred početak ili nakon letnje sezone. Pravilnim postupanjem servisera, po osnovnim standardima servisiranja klima uredjaja, obezbeđuje se kao prvo i najbitnije, preventivna zaštita zdravlja svih osoba koja borave u klimatizovanim prostorijama, odstranjuju se potencijalni rizici od respiratornih oboljenja koje navodimo u tekstu ispod

Ako se klima uređaj koristi u poslovnim prostorijama, kancelarijama gde boravi veći broj zaposlenih, bolnicama i ambulantama, stomatološkim ordinacijama, frizerskim i kozmetičkim salonima, prodavnicama, zadimljenim prostorijama i sl., servis je potrebno vršiti više puta godišnje, tromesečno, kako bi se sprečilo prekomerno razmnožavanje raznih virusa, bakterija, buđi i gljivica na isparivaču i turbini unutrašnje jedinice klima uređaja preko kojih se ti paraziti raspršuju u prostor, zagađuju vazduh i čine ga štetnim, u nekim slučajevima, opasnim po zdravlje.

Servis za Klima uređaje

LG  MIDEA  SAMSUNG  FUJITSU  DAIKIN 

MITSUBISHI  TOSHIBA  VIVAX  VOX  BEKO 

GORENJE  FROZZINI  GALANZ  GREE