☏ 011/4051-555; 064/233-55-23 🕑 09-17h.

🛴 AKCIJA do 31 maja. Redovan godišnji servis klima uređaja po ceni od 2.000 din. sa dopunom freona...

 

 

 

 

.

Klima servis

Postoji nekoliko razloga zbog čega se dešava da klima uređaj kaplje u prostoriju gde se nalazi unutrašnja jedinica...

-zapušeno kondez crevo

-savijen ili potopljen vrh kondez creva u vodu

-nedostatak gasa (freona) u sistemu

-kondez crevo je puklo

-kadica za skupljanje vode je oštećena

zapušeno kondez crevo

Moramo znati da prilikom hlađenja, unutrašnja jedinica kondezuje vodu na isparivaču koja se skuplja u kadici i prirodnim padom ide kroz kondez (odvodno) crevo. Često se dešava da se odvodno crevo začepi zbog dva razloga. Prvi razlog je taj da se u kondenz crevu se napravi muljni čep ili u kondenz crevo uđe insekt, najčešće stršljen gde polaže svoje larve. Da bi sami rešili taj problem uzmete vrh kondenz creva iz unutrašnje jedinice i povučete kao da vadite gorivo iz rezervoara. Nije poželjno duvati kroz crevo unutra jer može voda koja stoji u kadici da ošteti elektroniku klima uređaja ili zid.

savijeno ili potopljeno kondenz crevo

Veoma je bitno da kondenz crevo ima prirodni i slobodni pad iz unutrašnje jedinice. Sam vrh kondenz creva ne sme biti potopljen u vodu, jer stvori vazdušni čep i onemogući protok vode.

nedostatak gasa (freona) u sistemu

Usled nedostatka gasa u sistemu dešava se da se stvara led na isparivaču unutrašnje jedinice. Podignuti poklopac na unutrašnij jedinici i pogledati ispod filtera da li ima leda na isparivaču.

kondenz crevo je puklo

Kod nekih klima uređaja fabričko kondenz crevo je lošeg kvaliteta, pa ako još i nije bandažirano, usled mraza i toplog vremena dolazi do pucanja.

kadica za skupljanje vode je oštećena

U unutrašnjoj jedinici klima uređaja postoji kadica za skupljanje vode. Dešava se ,ali ne često, da dođe do naprsnuća kadice, što prouzrokuje curenje vode u unutrašnjost stana.

Copyright © 2020 KlimaCool . Sva prava zadržana. SiteBuild CANADA
Klima servis Beograd
064/233 55 23